Sötsyrlig plommonkräm med mjölk


God morgon!

Jag tänkte bjuda er på ännu ett plommonrecept, det är bäst att passa på så länge man kan njuta av frukten som finns på träden.

Den här gången blev det en plommonkräm som vi alla åt till frukost med god aptit, en favorit hos barnen. Krämen är lite sötsyrlig och väldigt god. Servera den gärna med kall mjölk och en god smörgås, perfekt till såväl frukost som mellanmål.

Plommonkräm

500 gram urkärnade plommon

6 dl vatten

1,5-2 dl socker

Potatismjöl till redning

Gör såhär;

Kärna ur plommonen och dela varje halva i två-tre bitar. Koka upp vatten och socker och lägg i plommonen. Låt koka i ca 10-15 minuter. Smaka av så att krämen är lagom söt, annars tillsätter du lite extra socker.

Ta av kastrullen från plattan. Rör ut potatismjöl i lite vatten och rör ner i krämen i en fin stråle. Hur mycket mjöl du ska använda beror på hur tjock kräm du vill ha.  Sätt tillbaka kastrullen på plattan och ge krämen ett uppkok.

Låt svalna och servera med mjölk.

Kärna ur plommonen och skär dem i mindre bitar. Koka upp vatten och socker och lägg ner plommonen, koka i ca 10-15 minuter.

Låt krämen koka och red sedan av den med potatismjöl. Låt svalna och ät sedan som den är eller med mjölk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *