Krämig rödbetssallad – den bästa! 3


God förmiddag på er!

Igår hittade jag några färska rödbetor i grönsakslådan i kylen och insåg att dessa behövdes tas om hand.

Tanken slog mig direkt, självfallet ska det göras en rödbetssallad! Egentligen är jag inte alls speciellt i sådana färdiga sallader och röror då de ofta, enligt mig, smakar för mycket majonnäs och det är jag inte superförtjust i. Den här varianten tycker jag dock är jättegod!

Fördelen med att göra rödbetssallad hemma, förutom att du kan styra hur du vill att den ska smaka, är att du slipper alla tillsatser och färgämnen som finns i de färdiga varianterna. För egentligen, hur mycket färgämnen behövs egentligen i en rödbetssallad? Den blir ju rosa bara man nuddar rödbetan ; )

Hur som helst, riktigt gott är det – och perfekt med några köttbullar på en macka eller liknande. Eller till julbordet? Påskbordet? En lyxfrukost/lunch? Servera när det passar och njut av det hemgjorda du själv skapat!

Smaka av salladen efterhand och tillsätt kryddor, majonnäs osv efter smak. Om du vill tillsätta lite mer tuggmotstånd i salladen kan du variera med att tillsätta ett finhackat syrligt äpple, eller en liten finhackad rödlök.

Krämig rödbetssallad (en burk)

300 gram färska rödbetor
1-2 dl creme fraiche
2-4 msk majonnäs
0,5-1 tsk dijonsenap
Peppar

Gör såhär;

Koka rödbetorna till de är mjuka, det tar ca 1 timme. Fyll på vatten under tiden så att de är täckta med vatten. Rödbetorna ska INTE skalas innan kokning.
När rödbetorna är mjuka häller du av det varma vattnet och låter de svalna något. Skrubba av skalet på betorna medans de är ljumna och låt de därefter svalna helt.
Skär rötbetorna i mindre bitar, hur stora bitar du vill ha avgör du själv.
Tillsätt samtliga ingredienser i rödbetsbitarna och rör om. Smaka av och förvara i kyl.

Koka rödbetorna enligt anvisningar och skär dem i mindre bitar när de svalnat.

Blanda i samtliga ingredienser i rödbetorna och rör om.

Smaka av sallades och förvara i burk i kylskåp.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Krämig rödbetssallad – den bästa!