Gör din egen varm choklad – här är en LCHF-variant


God morgon på er!

Det föll allt några snöflingor igår kväll och det är riktigt vitt utanför fönstret. Det är rätt mysigt så länge snön ligger men när det blir slask och grått så längtar jag genast efter våren!

En förmiddagspromenad får det bli idag och lite fix inför helgen. Färska, krispiga tulpaner har redan flyttat in i vasen på köksbordet – det piggar upp vilken helg som helst! Vardagslyx tror jag att det kallas. : )

Innan jag gör någonting alls ska de små få frukost och jag tänker njuta av en kopp varm choklad och slänga en liten snabb kik på diverse tidningar på nätet. En lugn och skön start på dagen är aldrig fel!

Tänkte tipsa dig som äter enligt LCHF hur du kan dricka varm choklad, utan att behöva köpa massa konstiga blandningar fulla med socker och liknande ute i butik. Jag har två varianter av varm choklad jag vill testa, och detta är den första. Återkommer när jag provat den andra.

Den här varma drycken får sin chokladsmak genom kakao. I receptet nedan finns en liten mängd sockerersättning/sötningsmedel. Hur mycket du vill ha beror egentligen på hur söt du vill ha din dryck. Smaka av med både kakao och det söta. Tänk på att exempelvis sukrin och stevia är olika söta, läs på förpackningen hur de motsvarar vanligt socker. Dosera efter behag. Vissa är dubbelt så söta som socker, medan andra är mindre söta.

Varm choklad á la LCHF (en kopp)

1 dl vispgrädde
1 dl vatten
2-3 tsk kakao
1-2 tsk sötningsmedel

Gör såhär;

Blanda grädde och vatten i en kastrull. Tillsätt kakao och sötningsmedel. Värm upp och smaka av. Tillsätt med ”smak” efterhand. Servera gärna med en klick vispad grädde på toppen.

Blanda grädde och vatten tillsammans med kakao och socker. Värm upp och smaka av.

Servera gärna chokladen med vispad grädde på toppen, och strö över lite kakao.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *