Fantastisk morotskaka med krämig vaniljfrosting – den absolut bästa!


Hallå hallå!

NU, nu kommer receptet på världens bästa morotskaka! Ni kan sluta leta! Provbaka denna och du kommer inte behöva leta efter någon annan variant. Den är fantastisk! Den mjuka kakan är otroligt saftig med mycket smak och den krämiga, lätt vaniljsmakande frostingen kompletterar kakan så himla bra och ja… Det blir liksom inte bättre än så : )

Jag har sedan tidigare ett nästan identiskt recept på denna morotskaka på bloggen men jag bakade denna i helgen då vi hade gäster och gjorde några småsmå finjusteringar – this is it! Detta är en kaka du bara måste baka!

Att baka i långpanna är ju himla smidigt men om du hellre vill göra morotsmuffins går det också bra. Dock ändras gräddningstiden något. Fyll eventuella muffinsformar 3/4 med smet och grädda tills muffinsen är färdig. Känn med sticka så att den inte är kletig i mitten.

Ja, detta är nog en av mina favoritkakor och alla jag bjudit älskar den! En klassiker helt enkelt.

Lämna gärna en kommentar om/när du provat – det är så kul att höra något från er! Du vet väl att jag finns på Facebook också förresten? Där kan du också kontakta mig, få uppdateringar osv. Gilla ”Alla goda ting” på FB så missar du inget! (klicka på länken  så kommer du rätt direkt!)

Världens bästa morotskaka!

4 dl strösocker
4 st ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 dl olja (välj en neutral olja utan smak, ex rapsolja)
6 dl finrivna morötter (ca 3-4 st större morötter)

Frosting

110 gram philadelphiaost
60 gram mjukt smör
4,5 dl florsocker
2-3 tsk vaniljsocker

Gör såhär;

Smöra och bröda en ugnsform, ca 30×40 cm. Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Riv morötterna fint.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna. Vänd ner dem i äggblandningen. (rör inte, då blir kakan kompakt). Tillsätt därefter morötterna och oljan. Blanda allt ordentligt, men varsamt.
Häll ner smeten i formen och grädda i 150 grader, i ca 30-40 minuter. Känn med sticka.
Gör frostingen under tiden som kakan gräddas. Blanda ost, smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa med elvisp tills det blir en jämn kräm. Smaka av och låt stå kallt.
Ta ut kakan och låt den svalna helt. Bred på frostingen i ett jämnt lager och låt kakan stå i kylen. Garnera eventuellt varje bit med en halv valnöt.
Servera och njut!

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt rivna morötter och olja och vänd varsamt runt.

Häll smeten i smord och bröad form och grädda i ca 30-40 minuter, känn med sticka.

Lägg alla ingredienser till frostingen i en bunke och vispa ihop den med elvisp så att den blir len och krämig. Smaka av.

Låt kakan svalna helt och bred på frostingen. Skär i bitar och förvara i lufttät burk i kylen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.