Smakrik köttfärssoppa med zucchini och tomat – kanonbra vardagsmat!


Tjingeling!

Dags för ett litet recept på soppa tänkte jag! Det passar väl bra såhär i mitten av februari när det är, iaf här, vitt och lite småkallt ute. Soppa tycker jag är himla smidigt och det blir också väldigt bra att spara i matlådor och värma efterhand.

Den här soppan har köttfärs som bas och sedan har jag lagt till riven zucchini, lök, vitlök, tomat och lite örter. Supergott! Jag är ju verkligen urdålig på att följa recept och det slutar alltid med en helt egen variant. Grundreceptet till den här soppan har jag hittat i en bilaga flr LCHF-recept men jag har skrivit ner min variant som du gärna får prova.

Jag försöker lägga in soppa en gång i veckan här hemma eftersom att jag tycker att det är så gott. Det är enkelt, oftast ganska billigt, och så är det som sagt lätt att göra lite extra så att man har lite färdiga lunchen i kylen/frysen.

Soppan fungerar fint om du äter LCHF-kost.

Låt er väl smaka!

Köttfärssoppa med zucchini och tomat (6-8 portioner)

500 gram köttfärs
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st zucchinis
3 msk tomatpuré
1 förpackning krossade tomater
1 förpackning passerade tomater
2 msk balsamicovinäger
1 tsk soja
1-2 st köttbuljongtärningar
1-2 liter vatten
Salt och peppar, och någon god örtkrydda
Smör till stekning

Gör såhär;

Bryn köttfärsen i en kastrull. Tillsätt hackad lök och fräs ett par minuter.
Riv zucchinin grovt och tillsätt den tillsammans med pressad vitlök, tomatpure, krossade/passerade tomater, buljongtärningar, balsamicevinäger, soja och övriga kryddor i köttfärsen. Häll på vattnet och rör om.
Låt soppan koka upp och låt koka ca 15-20 minuter. Smaka av efterhand och tillsätt kryddor, mer tomat eller liknande efter smak.

Fräs köttfärsen och lök tillsammans och tillsätt därefter övriga ingredienser.

Låt soppan koka i ca 15-20 minuter och smaka av efterhand.

Servera soppan med en gott bröd. Soppan fungerar fint att frysa.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *