Zucchinisoppa med bacon! 1


IMG_3567

Halloj på er,

Regnet öser ner just nu, det känns verkligen som att hösten är här! Höst = varm mat så vad passar bättre än en god soppa?

Här har jag valt att göra soppa på zucchini, det var första gången och faktiskt riktigt gott! Jag smaksatte soppan med vitlök och timjan och serverade den med lite bröd och knaperstekt bacon, gott och väldigt enkelt!

Jag ska snart dyka ner i mina böcker igen, så ni får hålla tillgodo med receptet på en gång!

Zucchinisoppa med bacon (4 portioner)

1 stor zucchini (eller 2 mindre)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljong
1 dl grädde
50 gram philadelphiaost
Salt, peppar och timjan
Vatten

Gör såhär;

Dela zucchinin i mindre bitar. Hacka lök och vitlök och fräs det i smör i en kastrull, det ska inte få färg utan mest bli mjukt. Tillsätt zucchini, buljong och ca 1 dl vatten. Rör om och låt koka upp. Tillsätt vatten så att det knappt täcker grönsakerna. Låt koka tills allt är mjukt. Mixa soppan slät (om du vill) och tillsätt grädde, ost och kryddor efter tycke och smak. Låt koka upp och smaka av.
Servera gärna med bacon och en bit bröd.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Zucchinisoppa med bacon!