Torsk med bacon i foliepaket


Hej på er,

Äntligen fredag, så härligt det ska bli med helg! Solen ser ut att visa sig från sin bästa sida här nere i Skåne så förhoppningsvis får vi fina dagar i helgen.

Idag tänkte jag att ni skulle få ett fiskrecept. Det här är något jag gärna gör när jag tillagar fisk, foliepaket med massa goda grönsaker och kryddor.

Om du inte har provat kombinationen fisk och bacon förut så bör du definitivt göra det, en toppenkombo!

I mina paket brukar jag lägga ner lite av det jag har hemma så du kan lätt anpassa paketen helt efter tycke och smak. Tänk på att tillagningstiden varierar beroende på vilka grönsaker du använder och hur stora bitar du har. En tomat tar ju betydligt kortare tid än en morot till exempel 😉

Torsk i foliepaket (4 paket)

4 bitar torsk
1 morot
2 potatisar
1 liten zucchini
1 rödlök
1 paprika
Smör
200 gram tärnat bacon
Persilja, timjan, peppar eller andra favoritkryddor

Gör såhär;

Stek baconet och låt rinna av något.
Skala och skär grönsaker i mindre bitar. Skapa 4 st foliepaket av aluminiumfolie (vik den dubbel och gör sedan paket).

Blanda grönsaker och kryddor och fördela i paketen. Klicka över smör. Lägg på fisken (rå, den tillagas av ångarna och värmen i paketet) och lägg på bacon. Nyp ihop paketet, lägg i en form och låt stå i 200 graders värme i ca 20 minuter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.