Krämig potatissallad med bacon och gräslök


potatis2

Tjingeling!

Nu är festernas tid här, buffér på studenter, födelsedagar och bröllop dukas upp och visst är det trevligt att ställa fram en rad olika rätter som gästerna kan hugga in på.

Potatissallad är himla smidigt, och det är väldigt lätt att göra en egen! Den här varianten ni ska få recept på nu är en rustik variant med rostad potatis, creme fraiche, bacon och gräslök. Riktigt gott och funkar fint till både kött och kyckling.

Receptet är enkelt att göra mer av om du önskar och smaka gärna av efter hand och tillsätt kryddor så att du blir riktigt nöjd med din rätt!

Rostad potatissallad med bacon (ca 8 portioner på buffé)

1 kg färskpotatis
2 vitlöksklyftor
Olja
2 paket bacon
1-2 rödlökar
2 dl creme fraiche
0,5 dl majonäs
1 ask små körsbärstomater
ev 0,5-1 tsk dijonsenap (om du tycker om det)
Salt och peppar
Gräslök

Gör såhär;

Skrubba potatisen och skölj den noga. Lägg i ugnssäker form, ringa över olja och rosta i ugnen tills den blir mjuk. Ca 30 minuter i 200 graders värme, rör om du och då. De sista 15 minuterna, blanda ner hackad vitlök och låt den gosa till sig med potatisen. Ta ut från ugnen och låt svalna.

Strimla baconet, stek och låt svalna.

Blanda creme fraiche, majonäs, ev senap, körsbärstomater, skivad rödlök och kryddor.  Vänd ner potatisen och därefter bacon så att det blandas. Klipp önskad mängd gräslök och rör ner detta. Spara gärna lite till garnering. Smaka av och förvara i kyl.

potatis1

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.