Rostad och marinerad färskpotatis!


IMG_2527

Hej i solen!

Vilket fantastiskt vårväder vi har, man blir ju så glad! Jag har en lång kväll framför mig med studier men vill passa på att delge er med ett toppenrecept som jag kommer att göra mååånga gånger framöver i vår och sommar!

I lördags kväll grillade vi med våra gäster och jag hade införskaffat lite god färskpotatis. Jag gillar verkligen ugnsrostad potatis och den här gånger hällde jag en marinad över potatisen innan den åkte in i ugnen och det blev SÅ gott! Alla älskade det och det känns som ett utmärkt tillbehör till kommande måltider i kvällssolen.

Min marinad gjorde jag med olja, balsamicovinäger, honung och kryddor. En av mina gäster äter inte vitlök så jag skippade det men nästa gång jag lagar detta ska jag definitivt pressa ner en vitlöksklyfta eller två i marinaden. Jag toppade potatisen med gräslök och tunt skivad rödlök, fräscht och gott!

Se till att prova detta, det är en riktigt höjdare!

Marinerad färskpotatis (4 personer)

800 gram färskpotatis, gärna med skal kvar
5 msk olivolja
3 msk mörk balsamicovinäger
2 msk flytande honung
Salt och peppar
1-2 st vitlöksklyftor
Gräslök och rödlök efter tycke och smak

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, jag hade varmt luft. Skölj/skrubba potatisen noga och lägg den i en ugnsform, dela dem om de är väldigt stora. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll den över potatisen, rör om så att allt täcks.

Rosta i ugnen tills potatis blivit mjuk, ca 30-40 minuter beroende på storlek. Rör om då och då. Toppa med lök och servera till valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.