Sweet-chili-glaserade grönsaker! 1


IMG_1486

Hej på er,

Det är fantastiskt vårväder här i Skåne idag! Jag måste förvisso mest plugga men självfallet får dagen innehålla en hel del tid ute i solen. Vad hittar ni andra på för skoj?

Jag har lite recept jag ska förbereda till er alla men tänkte passa på att slinka inom med ett jättesnabbt recept innan jag återgår till mina böcker.

Jag älskar grönsaker och äter det gärna till en kycklingfilé eller en god köttbit. På bilden ovan har jag blandat olika grönsaker (välj de du har hemma) och så har jag låtit dem puttra ihop med en sötstark sweet-chili-sås, mums! En kall sås är kanongott till!

Sweet-chili-glaserade grönsaker (4 portioner)

1 zucchini
1 gul lök
1 röd paprika
1 orange paprika
1 litet blomkålshuvud
1 vitlöksklyfta
2-3 msk sweet-chili-sås
Olja till stekning

Gör såhär;

Skär alla grönsaker i mindre bitar. Fräs dem i olja i panna tills de börjar mjukna, rör gärna så och då – de behöver inte få så mycket färg. Tillsätt sweet-chili-såsen och rör om så att alla grönsaker täcks. Smaka av och ta gärna med sås om du önskar mer styrka. Krydda med salt och peppar om du önskar.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Sweet-chili-glaserade grönsaker!