Snabb kycklingwok


Hej på er,

Snart helg – visst är det väl galet vad tiden går fort!

Idag tänkte jag svänga inom här med ett enkelt recept på en god kycklingwok, perfekt till en lunch i helgen eller som snabb middagsmat till kommande veckor. Mycket smak, enkelt att göra och fort går det – en vinnande kombination! Det här är en sån rätt där du kan slänga i lite vad du vill och har hemma – ypperligt tillfälle för att äta upp grönsaker!

I helgen kommer det mer gott på bloggen så glöm inte bort att göra ett par besök till här hos mig innan veckan är slut!

Snabb och smakrik kycklingwok (4 personer)

600 gram kycklingfilé
1 dl rapsolja
2 tsk soja
1 msk sweet chili-sås
1 vitlöksklyfta
Valfri mängd hackad chili
1 röd paprika
1/2 broccolistånd
1/3 blomkålshuvud
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
Valfria nudlar
Jordnötter
Sweet chilisås och soja

Gör såhär;

Blanda olja, soja, hackad chili och vitlök i en skål. Strimla kycklingen och rör ner i marinaden. Låt marinera medan du skär grönsakerna.

Hacka vitlök, strimla rödlök och paprika, skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Fräs detta i kokosfett/smör/olja så att grönsakerna mjuknar något. Lägg åt sidan. Lyft ut kycklingen ur marinaden och stek den så att den blir färdig. Häll tillbaka grönsakerna och fräs samman någon minut.

Koka önskad mängd nudlar. Ta ut kycklingmixen och lägg över i en större skål. Släng ner nudlarna i stekpanna, häll på en skvätt soja och sweet chili sås. Blanda om ordentligt och häll över i stora skålen. Blanda samman allt, smaka av och toppa med jordnötter! Smaklig spis!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.