LCHF-pytt!


Hej på er,

Hoppas att ni har en skön helg!

Idag tänkte jag att vi skulle dra till med ett enkelt middagstips i LCHF-stuk. Den här snabblagade pytten är en ”man-tager-vad-man-haver”-måltid vilket innebär att du helt kan blanda protein, grönsaker och smaksättning helt efter tycke och smak.

Vill du göra rätten LCHF-vänlig väljer du lågkolhydrat-grönsaker samt en rejäl klick fet sås. Stek gärna pytten i riktigt smör alternativt kokosolja utan smak.

Enklaste LCHF-pytten

250 gram broccoli
2 kycklingfileér
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
6 skivor pancetta

Gör såhär:

Hacka vitlök samt dela grönsaker och pancetta i lagom stora bitar. Skär kycklingen i bitar och stek så att den blir färdig i smör, krydda med salt och peppar. (ta ej för mycket salt, pancettan tillför sälta) Låt pancettan fräsa med någon minut och tillsätt därefter grönsaker. Tillsätt ev mer smör och låt allt steka tills du fått lagom tuggmotstånd. Servera med en god sås.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.