Sweet chili-pasta med kyckling 1


Tjingeling!

Så var det redan torsdag, tycker veckan gått superfort! Här har det varit fullt upp varje dag!

Idag ska ni få recept på en härlig pasta jag ”svängde” ihop häromdagen och det blev SÅ himla god! Jag älskar att laga pasta och gärna vända runt den i en god, krämig sås. Det går att variera på så himla många sätt!

Idag ska ni få recept på min krämiga sweet-chili-pasta med kyckling. Den här rätten är lika god till lunch som till middag. Ta din favoritpasta så är du hemma! Jag hade lite färsk timjan hemma så repade ett par kvistar och la ner i såsen, men den är precis lika god utan. Smaka av hur stark du vill ha såsen genom att styra mängden sweet chili-sås.

Jag tycker att det är gott att blanda den färdigkokta pasta med såsen och vända runt allt men det går givetvis bra att servera det var för sig.

Sweet chili-pasta med kyckling (4 portioner)

4 st kycklingfileér
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
Ev 1 dl mjölk om du vill spä såsen
0,5-1 dl sweet chilisås
Salt och peppar
Lite timjan om du tycker om det

Gör såhär:

Skär kycklingen i mindre bitar, krydda med salt och peppar och stek i smör. Häll på resten av ingredienserna och låt såsen småkoka i ca 10 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av. Servera med nykokt pasta.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Sweet chili-pasta med kyckling