Kycklingspett med jordnötssås


IMG_6262

Goddagens!

Häromdagen stod kyckling på menyn och jag tänkte att det var kul att göra något nytt istället för att bara äta enkla fileér eller göra någon gryta.

För några år sen lagade jag ganska ofta kycklingspett med jordnötssås och det är ju bara så himla gott! Jag drog fram mitt gamla favoritrecept och det var lika gott som sist! Jag serverade en lätt nudelwok till men ris är självfallet toppen det också. Nudelwoken består av kokta äggnudlar, paprika, lök, soja och lite sweet chilisås, bara att röra ihop.

Jag valde att marinera min kyckling först men det är ju såklart helt valfritt. Marinaden till ett kilo kyckling är enkel – 1 dl oja, 1 msk soja, lite chilisås, peppar och gärna lite hackad vitlök. Därtill kan man ju lägga ingefära, örter, sweet chilisås osv. Ingen marinad är den andra lik för mig, jag experimenterar alltid.

Här kommer recept på jordnötssåsen!

Jordnötssås (4 portioner)

4 dl salta jordnötter
2-3 finhackade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
1 burk kokosmjölk
1 tsk sambal olek
1 msk riven ingefära
2-3 msk brun farin
1 msk soja
Ev 1 msk röd currypasta
Olja

Gör såhär;

Hacka jordnötterna ganska fint. Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt alla kryddor och fräs ihop. Häll över kokosmjölken och koka ihop några minuter. Häll i jordnötterna och smaka av efter hand. Servera med valfritt tillbehör.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *