Pappardellepasta med kyckling, kantareller och bacon! 1


Hej på er,

Lider semestern mot sitt slut? Eller har du kanske precis gått på ledighet? Oavsett vilket så hoppas jag att du har haft en riktigt härlig sommar! Än är den inte slut och jag hoppas att du – precis som jag – har massor av energi inför hösten!

Häromdagen fick jag ett riktigt sug efter att pyssla i köket så det blev en hel kväll som spenderades där med musik, anteckningsblocket framme och gott i glaset! Ni vet sådär när kreativiteten flödar och man knappt vill gå och lägga sig, en sån dag var det! Underbart!

Och visst har jag självklart knåpat en massa godsaker till er! Vi ska faktiskt börja med något riktigt matigt, en härlig pastarätt!

Den här bör ni verkligen prova, funkar lika bra en sommarkväll som en ruskig höstkväll med ett gott rött till!

I min sås (som i grund och botten består av bland annat lök, grädde, en skvätt vitt vin och vitlök) har jag också gula kantareller, bacon, timjan och kyckling. Följ gärna receptet som grund och smaka av efter tycke och smak! Servera med nykokt pasta och gärna en god sallad.

Pappardellepasta med kyckling, kantareller och bacon

800 gram kyckling
1-2 paket bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 gram gula kantareller
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
4-5 dl vispgrädde
1 tsk soja
1-2 msk kycklingfond
Timjan, salt och peppar efter tycke och smak

Pappardellepasta för 4 personer

Gör såhär;

Strimla kyckling och bacon. Hacka lök och vitlök. Stek kycklingen i smör så att den får fin färg, lägg åt sidan. Stek bacon, lök och vitlök tillsammans med kantarellerna, dela dem om de är stor. Lägg i kycklingen och rör samman. Tillsätt soja, fond och vin – låt fräsa någon minut. Tillsätt grädde och kryddor. Låt puttra i ca 15 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av såsen och tillsätt gärna fond, soja, timjan osv efter tycke och smak. Servera med nykokt pasta.

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Pappardellepasta med kyckling, kantareller och bacon!