Snabb kycklinggryta med rödlök, timjan och whisky! 1


IMG_9228

Hej hopp!

Har precis skickat in en skoluppgift och tänkte passa på att skriva ner receptet på den goda kycklingrätt vi åt till middag igår, innan jag glömmer det! : )

Maken totalt älskade såsen till den här goda kycklingen och barnen åt också med god aptit, i flera omgångar. Den här kycklinggrytan är väldigt snabblagat, ett stort plus en vardagskväll! Vi serverade den med blomkålsris till oss vuxna och barnen önskade sig pasta så det fick det förstås bli.

Kycklingen har puttrat i en god gräddig sås som jag smaksatt med rödlök, färsk timjan och lite whisky. Trots lite lite sprit så är såsen väldigt mild och eftersom att den kokar så är det ingen alkohol kvar. Om du inte har färsk timjan går det lika bra med torkad. Smaka dig fram med såväl örter som whisky – jag själv använde mig av knappt en matsked whisky och tyckte att det blev lagom. Servera med valfritt tillbehör.

Nu ska jag kila vidare, vi hörs!

Snabb kycklinggryta med rödlök, timjan och whisky (4 personer)

800 gram kyckling
1 rödlök
1 paket bacon
2 dl grädde
3 dl creme fraiche
0,5 tsk soja
1 msk whisky
Timjan
Peppar

Gör såhär;

Skär kycklingen i mindre bitar och stek den i smör så att den får fin yta. Lägg åt sidan. Strimla baconet och fräs ett par minuter. Tillsätt kycklingen och rör om. Skär löken i halvmånar och låt det fräsa någon minut med bacon och kyckling. Häll på grädde och creme fraiche, smaksätt med soja, whisky och timjan. Låt puttra ett par minuter tills dess att kycklingen är helt färdig, smaka av med peppar. Servera med valfritt tillbehör.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Snabb kycklinggryta med rödlök, timjan och whisky!

  • Pingback: =)