Kalkongryta med dragon, dijonsenap och dragon – snabblagat och väldigt gott!


IMG_6828

Hej på er!

Igår visade sig solen från sin bästa sida i princip hela dagen, ljuvligt! Vårblommor har börjat ploppa upp och jag hoppas att all snö snart, snart är borta!

Till lunch igår laborerade jag lite i köket och eftersom att försöket blev mycket lyckat vill jag förstås delge er receptet! Både jag och barnen tyckte att det var väldigt gott. Skönt med en snabblagad rätt såhär runt lunch!

Det blev en mycket god ”fågel-rätt”, en enkel kalkongryta smaksatt med bland annat dragon, dijonsenap och dragon. Rätten går även bra att göra med kycklingfilé. Denna sås är krämig och god tack vare en klick philadelphiaost, och en god sälta får man av bacon som jag toppade min rätt med. Jag använde en naturell ost men om du vill använda dig av en smaksatt går det förstås också fint.

Jag serverade denna goda kalkonrätt med en god broccoligratäng, här hittar du receptet på den. Den går snabbt att svänga ihop och står i ugnen med kalkongrytan puttrar ihop.  Gratängen funkar fint till en massa olika tillbehör, och fungerar fint för den som äter LCHF-kost.

Smaka av grytan efterhand och krydda gärna upp den ytterligare med kanske lite extra citron, eller lite mer senap. Allt efter tyckte och smak. Trots att grytan är ganska mild är den väldigt smakrik.

Kalkongryta med dragon, dijonsenap och citron (4 personer)

800 gram kalkonfilé/kycklingfilé
2 paket bacon
4 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost (jag använde naturell)
1 msk färskpressad citron
1 tsk torkad dragon
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar

Gör såhär;

Skär/klipp baconet i mindre bitar och knaperstek detta och ställ åt sidan.
Strimla kalkonen och bryn den i smör i stekpanna. Tillsätt samtliga övriga ingredienser (dock en baconet) och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar, och krydda eventuellt lite extra med exempelvis dragon och citron. Servera med valfritt tillbehör såsom pasta, potatis, ris eller en god grönsaksgratäng.

IMG_6809

Strimla kalkonen och bryn i smör. Tillsätt övriga ingredienser och puttra tills kalkonen är färdig.

IMG_6815

Servera grytan med valfrit tillbehör och gärna en sallad.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *