Pestokyckling med färskost och pinjenötter!


pesto

Hej hej,

I tisdags hade jag möjlighet att stå lite extra länge i köket och då passade det utmärkt att låta ett gäng rotfrukter stå länge i ugnen ihop med en krämig kycklinggratäng.

Såsen till gratängen är smaksatt med vitlök och röd pesto, styrkan i gratängen avgör du helt själv. Om du vill ha såsen lite tjockare går det bra att reda av den med lite maizena innan du häller den över kycklingen.

Jag serverade ugnsrostade rotfrukter till. Välj de du tycker bäst om, ringla över olja och strö över salt. De brukar behöva sisådär 40 minuter i 200 graders värme.

Pestokyckling med pinjenötter

800 gram kycklingfilé
2 paket bacon
4 dl grädde
150 gram färskost, naturell eller med smak
50 gram pinjenötter
2 vitlöksklyftor
4 msk röd pesto
Salt och peppar
Smör

Gör såhär;

Dela kycklingfileérna på längden så att du får två smalare, avlånga bitar. Linda in dessa i bacon var för sig. Stek dem i lite smör och placera i en ugnsfast form. Krydda varsamt med salt och peppar. Behåll eventuell steksky i pannan och häll på grädde, ost, pesto och pressad vitlök. Låt detta koka ihop och smaka av. Krydda upp som du önskar. Häll såsen över kycklingen och strö över pinjenötterna. Spara gärna några till servering. Gratinera det hela i

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.