Krämig pasta med köttfärs, kantareller och timjan


Hej på er.

Idag ska ni få ett härligt pastarecept, detta kommer jag göra många gånger framöver! Det blev SÅ gott, och var superenkelt att göra!

Det här är en krämig sås med köttfärs, timjan och kantareller – en riktig hösträtt. Jag valde stora pastasnäckor till rätten eftersom att de tar upp såsen väldigt bra men pastasort går förstås att byta ut efter tycke och smak.

När jag lagar pasta så utgår jag i princip aldrig från ett färdigt recept utan hittar på lite efterhand med nedanstående recept är min grund, smaka gärna av efterhand och krydda upp rätten som du önskar.

Jag använde kantareller på burk eftersom att det var vad jag hade hemma med färska är ju förstås supergott om det finns tillgängligt.

Höstpasta med köttfärs, timjan och kantareller (4 portioner)

500 gram köttfärs
200 gram kantareller
4 dl grädde
1-2 vitlöksklyftor
Köttfond
Soya
Peppar och torkad timjan
Smör

Pasta enligt önskemål

Gör såhär:

Koka pastan enligt anvisningar.

Stek köttfärsen i smör, hacka vitlöken och blanda ner detta och kantarellerna i köttfärsen. Krydda med peppar och timjan. Häll på grädde, fond och soja och låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av. Blanda gärna såsen med den färdigkokta pastan och servera!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.