Baka med LCHF – gör egna chokladbollar snabbt och enkelt!


IMG_8859

Halloj!

Vi fortsätter på samma tema som senaste inlägget, dvs chokladbollens dag som infaller i morgon, 11/5.

Det här receptet är anpassat för dig som äter LCHF-kost men ändå vill unna dig någonting till fikat. Här finns inget vanligt socker och inte heller några gryn utan här står kokos och nötter som bas. Smaksätt själv med mängden kaffe och kakao. Rulla gärna  kokosflingor, eller kanske hackade nötter eller hackad choklad. Prova dig fram!

De är lätta att göra och kräver inte någon jättelång tid i kylen för att stelna. Perfekt att slänga ihop inför ett fikabesök!

Receptet nedan ger ca 10 st bollar men du kan självfallet dubbla receptet om du önskar fler bollar. Jag har använt hasselnötsmjöl nedan men om du inte hittar den i affären kan du mala ner hela hasselnötter och använda dessa istället.

LCHF-chokladbollar med kakao och kaffe (ca 10 st)

0,75 dl hasselnötsmjöl
0,5 dl sukrin (jag tillsatte även 0,5 krm stevia – ICA´s egna)
1 1/4 dl kokosflingor
2 msk kakao
1,5 msk kallt kaffe
50 gram smör
Kokos till dekorering

Gör såhär;

Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölet i klickar samt kaffet. Vispa ihop med elvisp till en jämn smet och forma till bollarna som du rullar i valfri dekorering. Låt stå ca 15 minuter i kylen innan servering. Förvara i kyl.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.