Falsk banana-split a la LCHF


IMG_9108
Att fota detta snyggt var inte det lättaste! Här har de stått i ca 3 minuter och  börjar redan blandas samman. Det får ni ta, gott var det i alla fall! : )

Tjingeling på er!

Idag har maken kommit hem från sin utlandsvistelse vilket vi alla tycker är skönt. Snart väntar en lugn och trevlig helg med vänner på besök, god mat och dryck och förhoppningsvis sol och värme. Jag går och funderar lite på ett bakverk jag är sugen på att testa. Jag har aldrig bakat det själv, men minns det från när jag var liten. Vi får väl se vad det blir av tanken, jag återkommer imorgon. : )

Barnen hade önskat pizza till middag idag när pappa skulle komma så det fick det bli! Något middagstips har jag därför inte till er idag utan idag blir det ett recept för LCHF:are, en dessert blir det.

Det här receptet kommer ursprungligen från Anna Hallén (kunnig och välkänd inom LCHF) men jag har modifierat receptet något. Montera desserten efter eget önskemål och servera på en gång. Mumsigt!

Vanlig chokladsås man köper i affären innehåller både socker och diverse andra tillsatser. Den här chokladsåsen är sötad med honung, men om man tycker att sukrin/stevia eller liknande passar bättre kan man prova sig fram med mängd. Jag tyckte dock att honungen passade väldigt fint här.

Chokladsåsen kan du förstås använda till andra desserter, kanske till en klick grädde och färska bär eller liknande.

Banana-split á la LCHF (4 personer)

2,5 dl vispgrädde
1 banan
2-2,5 dl pecannötter
Chokladsås – se recept nedan

LCHF-chokladsås

1 dl vispgrädde
0,5 dl vatten
1 dl kakao
1/2 krm salt
25 gram smör (jag hade normalsaltat)
2 msk flytande honung

Gör såhär;

Börja med chokladsåsen. Blanda kakao, grädde, vatten och salt i en kastrull. Blandningen blir snabbt tjock, men fortsätt rör så att det kokar upp och låt sedan puttra på svag värme en kort stund. Ta av kastrullen från plattan, rör ner smöret i tärningar samt den flytande honungen. Blanda ordentligt och låt chokladsåsen svalna till valfri temperatur innan du serverar.

Vispa grädden ganska fast och skiva bananen. Ta fram 4 glas/skålare och krossa pecannötterna. Fördela hälften av nötterna i botten, lägg på bananskivor, grädde och chokladsås och börja om igen. Montera ihop som du önskar helt enkelt 🙂 Servera gärna på en gång.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.