Syrensocker – baka med blommigt strösocker!


IMG_9705

Hej hej!

Jag kom precis på att jag glömt blogga om det här smaskiga sockret jag knåpade ihop förra veckan när vi varit ute och plockat syréner. En jätteenkel sak att fixa ihop, och perfekt som lite gå-bort-present!

Jag tänkte att jag skulle prova att baka med det här någon dag för att få en liten syrénton på bakverket, jag återkommer när jag har någon sötsak att blogga om. : )

Nu ska jag snart ta tag i packningen här inför helgens lilla weekendresa, men vi hörs snart igen!

Syrénsocker

1kg strösocker
2-3 dl syrénblommor (bara de små blommorna utan stjälk)

Gör såhär;

Rensa blommorna, och låt de torka lite om de är blöta. Varva socker och blommor i en bunke och låt stå i 3 dagar. Rör om då och då så att allt blandas om. Sockret kommer att klumpa sig lite, men det är ingen fara. Det beror på att blommorna är lite fuktiga innan de torkar, men sockret blir torrt och kornigt igen.

Efter 3 dagar silar du sockret för att få bort blommorna. Förvara i burk med lock.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *