Glad midsommar – lite i efterskott!


Hej på er, och glad midsommar lite i efterhand!

Här har dagarna gått i ett så jag har knappt hunnit ha datorn framme alls. Vi hade en jättefin midsommarafton med klassisk ”midsommarlunch” och till kvällen grillade vi och satt ute i den härliga sommarkvällen. Våra gäster kom strax före lunch och de sista lämnade oss strax före 01 på lördagsmorgonen så det gick verkligen i ett – jättetrevligt!

Idag, midsommardagen, har vi hunnit med en långpromenad, en massa fix i trädgården och en härlig tur till ”självplockningen” här i stan – bara ett par minuter bort från vårt hus finns massor av jordgubbar och där plockar vi kilovis varje sommar. Jättemysigt, gott och bra pris. Här ska göras både saft och sylt i sommar, och så ska vi förstås äta massor av gubbar med glass och grädde. ; )

En hel del nya recept har jag att bjuda er på men det får nog dröja en dag till innan jag lyckats knåpa ihop allt. Tills dess bjuder jag på lite bilder från helgen. Hur har du haft det? Bra hoppas jag!

IMG_2161

Till lunch blev det både sill, köttbullar, korv, ägg och massa annat smaskigt, och väldigt klassiskt.

IMG_2170

Vi besökte ett klassiskt midsommarfirande med hela sällskapet och nu avslutade vi med glass i stora lass.

IMG_2285

Självplockning av jordgubbar! En mysig liten utflykt och massor av gott med hem i skålen.

IMG_2308

Hemma i trädården har vi enorma fläderbuskar så idag fyllde vi ett par papperskassar – här ska göras saft!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *