Baconlindad fläskfile i chili-och vitlöksmarinad


IMG_4254

Hej hej!

Borta bra men hemma bäst! Det har varit en otroligt intensiv bortavistelse och nu har vi landat hemma. Haft det kanon, men underbart att vara tillbaka! Hann ju förstås inte alls blogga på samma sätt som jag tänkt mig men jag kikar inom med ett litet recept innan det är dags att släcka ner.

För ett litet tag sen köpte jag en färsk fläskfilé, det är ju verkligen en kanonbra köttbit som går att göra en himla massa olika saker med. Den här gången valde jag att helsteka min, det blir saftigt och gott med mycket smak. Fläskfilén här är marinerad i en god chili-och vitlöksmarinad och därefter inlindad i bacon. Massor av god smak och den funkar fint att servera till såväl grönsaker som exempelvis potatis.

Att göra sin egen marinad är verkligen inte svårt, men smaken är outstanding! Finns ingen köpt variant som blir så god som en hemmagjord. Blanda i dina favoritkryddor och prova dig fram. Om du behöver inspiration kan du bläddra runt lite här på bloggen, det finns en del olika varianter.

Marinaden nedan användes till drygt 500 gram kött.

Chili-och vitlöksmarinad (exempelvis till fläskkött eller kyckling)

1 dl rapsolja
0,75 tsk soja
1 tsk chilisås
2 tsk honung
2 msk färsk persilja
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
Peppar

Gör såhär;

Blanda samtliga flytande ingredienser i en påse. Tillsätt hackad persilja samt rödlök och vitlök skuren i mindre bitar. Blanda runt och lägg ner köttbiten. Massera in marinaden i köttet och låt marinera några timmar. Vänd gärna påsen någon gång då och då. Tillaga enligt eget önskemål.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.