Halloj!
Måndag var det idag ja, ny vecka och nya maträtter – härligt! Hoppas att ni alla haft en bra dag! Här har regnet öst ner ända fram till lunch men sedan klarnade det upp och blev riktigt fint på eftermiddagen!
Pannkaka stod på menyn för dagen och denna varianten är gjord i ugnen tillsammans med äpple och bacon. En snabblagad och smidig rätt, servera gärna med en sallad eller en klick lingonsylt.
Vi kör på med receptet på en gång!
Ugnspannkaka med bacon och äpple (4 portioner)
1 paket bacon
1 äpple
6 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
3 st ägg
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader, jag använde varmluft
Smörj en ugnsform, ca 20×30 cm. Skala och kärna ur äpplet, tärna det sedan och fördela jämnt i formen. Strimla baconet och fräs i stekpanna, fördela därefter detta över äppelbitarna.
Blanda salt och mjöl i en bunke och vispa ner drygt hälften av mjölken. Vispa till en slät smet och tillsätt sedan resten av mjölken. Häll pannkakssmeten i formen och grädda den mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Servera med valfritt tillbehör.
Det här var en riktig fullträff! Perfekt med lingon till 🙂
Det känns kul att ha hittat din blogg, den inspirerar verkligen. Just nu håller jag på med plommonbröden.
Hej!
Så roligt att du hittat hit, varmt välkommen!
Hoppas att du hittar massor av gott att prova!
Med vänlig hälsning
Hannah
Pingback: Veckans matlista – v.36 – Alla goda ting