Söt marshmallowssås – perfekt till pannkakor eller glass!


IMG_1114

Halloj!

Vi hade gäster här på besök för ett litet tag sen och innan vi gick ut för att åka pulka åt vi en god pannkakslunch ihop! Barnen – och vi vuxna också för den delen – älskar pannkakor och eftersom att barnen längtat länge efter detta fick de bestämma tillbehören – sylt, grädde, glass och socker. Det var allt en himla tur att vi sen var ute och sprang i pulkabacken flera timmar ; )

Ett nytt tillbehör stod faktiskt på bordet till pannkakslunchen var en sås gjord på marshmallows. Det är en söt och lite krämig söt sås som passar fint som tillbehör till pannkakorna, eller bara något att ringla över en god glass. Grundreceptet kommer från Söta Saker.

Jag använde mig av färgade marshmallows men vita går också fint! I grundreceptet användas även vaniljsocker i såsen men jag kände att detta var sött nog ; )

När såsen svalnat helt blir den väldigt tjock i konistensen så tänk på att göra den i anslutning till att den ska ätas. Att servera en klumpsås känns ju sådär kul… : )

Marshmallowssås

20 st stora marshmallows i valfri färg
1 dl vispgrädde

Gör såhär;

Blanda grädde och marshmallows i en kastrull och låt allt smälta ihop under omrörning – gör detta på medelvärme så att inget bränns. Låt svalna något och servera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.