Daimglass med varm fudgesås! 4


bomb

Hej på er!

I lördags hade vi trevliga gäster på besök, och självklart blev det dessert efter maten!

Den här efterrätten är väldigt snabblagad, den klarar sig mycket själv och den är supergod! Alla gav det högsta betyg!

Att göra hemgjord glass kan tyckas lite krångligt – många (i vissa fall) ingredienser, en glassmaskin och så ska man komma på hur man ska smaksätta den? Hemgjord glass är förvisso mycket gott men nedan bjuder jag er på en snabbvariant!

Grundreceptet till den här daimglassen kommer från Arla men jag la till lite extra godis i smeten, gott gott! Min smet hällde jag ner i en djup skål och voila, en glassbomb! ; ) Du kan frysa din smet i vilken form du vill egentligen, täck skålen med plastfolie så är det lätt att få ut glassen när du tar ut den ur frysen.

Till min glassbomb serverade jag en jättegod sås, en varm fudgesås med massor av chokladsmak! Jag hällde en del av såsen över glassen och serverade resten vid sidan om, det funkade jättebra. Vänta gärna en liten stund med såsen så att den inte är jättehet, då smälter glassen om du vill dekorera med såsen. Ju länge såsen står desto tjockare blir den, så du får känna efter lite.  På toppen av glassen strösslade jag  över Daim och marschmallows men ta vad du själv känner för.

Min glass smaksatte jag med Daim och marschmallows men du kan självklart använda dig av annat godis om du önskar. Bara fantasin stätter stopp!

Se till att prova, detta är verkligen enkelt!

Daimglass med varm chokladfudgesås (4 personer)

2,5 dl vaniljvisp (ett paket)
150 gram hackad daim
75 gram minimarschmallows

Sås

75 gram smör
1,5 dl vispgrädde
1 dl farinsocker
0,5 tsk vaniljsocker
75 gram choklad (jag hade mörk, men ljus går också bra)

Gör såhär;

Vispa vaniljvispen hårt. Hacka daimen och rör ner det tillsammans med marschmallowsen i smeten. Klä en valfri form med plastfolie och häll ner smeten. Täck med plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar, min stod över natten. Ta gärna fram glassen 15-20 minuter innan den ska ätas.

Fudgesåsen gör du enkelt genom att blanda socker, smör och grädde i en kastrull. Låt detta koka upp under omrörning och småkoka på medelvärme 2-3 minuter, rör gärna om då och då. Ta av kastrullen från plattan och rör ner hackad choklad. Rör till en jämn och slät sås och servera ihop med glassen.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 tankar om “Daimglass med varm fudgesås!