Tårtfyllningar: fluff på godis 4


Hej på er,

Förra veckan hade vi ett födelsedagsbarn här hemma och du har kanske sett receptet på den tårtan jag bakade till dottern? Här på bloggen finns recept på både tårtbottnar och smörkräm att täcka tårtan med och idag ska ni få recept på de fyllningar jag hade i tårtan.

Jag använde mig av två olika typer av fluff i tårtan. Fluff gör man med godis och grädde – du kan välja ditt eget favoritgodis! Chokladvarianter, skumgodis, gelégodis osv, här är det bara fantasin som styr!

Nedan kommer ni få de standardrecept jag går efter när jag gör fluff. Den ena varianten används till godis med choklad och den andra till skumgodis, gelégodis osv. Fluffet blandas ihop, kyls och vispas sedan med elvisp till önskad konsistens.

Till min tårta gjorde jag daimfluff och Ahlgrens-bilarfluff, jättegott!

Att göra fluff är inte alls svårt, det viktigaste är att grädden INTE kokar utan bara värms så att godiset smälter. Det är också viktigt att blandningen blir helt kall innan du vispar den så blanda med fördel ihop den dagen innan du ska använda fluffet. Dela gärna godiset i mindre bitar så går det lättare att få det att smälta. Annars är det bara att köra på 😉

Fluff på chokladgodis

180-200 gram godis (Daim, center, plopp, mjölkchoklad mm mm)
3 dl vispgrädde

Gör såhär:

Häll ner grädden i en kastrull. Värm upp under omrörning, tillsätt chokladen och rör så att den smälter ordentligt. Låt svalna i en stund, häll i bunke, täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.

 

Fluff på övrigt godis

80 gram godis (skumbananer, Ahlgrens-bilar, zoo, colaflaskor mm)
3 dl vispgrädde

Gör såhär:

Häll ner grädden i en kastrull. Värm upp under omrörning, tillsätt godisbitarna och rör så att den smälter ordentligt. Låt svalna i en stund, häll i bunke, täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten.

 

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 tankar om “Tårtfyllningar: fluff på godis

  • hannah Inläggsförfattare

   Hej Maritha!

   Jag täckte tårtan med smörkräm så jag tog strössel i handen och la försiktigt handen mot kanten så att strösslet fastnade. Upprepade tills jag var nöjd. 🙂
   Lycka till!

   /Hannah

 • Linda

  Hej!
  Fantastisk tårta! Finns det något inlägg där det står hur du bakar denna? Kan man ha vanilj eller chokladfrosting på tårtan istället för smörkrämen?
  /Linda