Daimmousse med toscapäron! 1


IMG_6557

Tjingeling på er!

När mitt kök för tillfället inte går att använda passar jag på att leta igenom gamla bilder på datorn för att lokalisera bilder/recept som jag inte hunnit lägga upp här än. Om ni visste vad mycket gott det finns! Känner att jag måste ta tag i allt detta för att hinna få ut så mycket som möjligt, så snart som möjligt! : )

Den här desserten är så fantastiskt god! Daimmoussen är len med knapriga bitar av Daim och de toscatäckta päronen ger såväl smak som textur till det hela. Självfallet går det fint att servera dem var för sig också : )

Daimmousse med toscapäron (4 portioner)

3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 st dubbeldaim
125 gram ljus choklad

2 päron
1 msk socker eller ljust muskovadosocker
50 gram mandelspån
2 msk smör
2 msk ljus sirap

Gör såhär;

Vispa grädden, den ska vara ganska löst vispad eftersom att den sätter sig i kylen när man tillsatt de övriga ingredienserna. Smält chokladen över vattenbad. Låt grädden svalna något, rör ner äggen och vänd sedan ner grädden i omgångar tills du får en slät mousse. Hacka daimen och vänd ner. Fördela i skålar och förvara i kylen några timmar.

Skala päronen och skär i mindre bitar. Blanda smör, socker och sirap i en stekpanna och låt smälta ihop. Tillsätt mandelspån och päron och låt allt bli varmt. Servera varmt/ljummet till moussen eller låt de svalna av och sedan servera.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Daimmousse med toscapäron!