LCHF-frallor med ost och vallmofrön – gott frukostbröd! 5


IMG_1204

Hej på er!

Hoppas ni alla har det bra! Jag tycker att det var ett tag sedan jag la upp något LCHF-bröd och eftersom att jag vet att en hel del av er äter LCHF-kost så är det absolut dags för ett nytt recept!

Grundreceptet för dessa frallor är hämtat från Jill´s mat men jag gjorde om de liten med hjälp av det jag hade hemma – jättegott blev det! Funkar precis lika bra som frukostsmörgås som till en soppa. Ett gott bröd med stora variationsmöjligheter. Jag hade ost i smeten men det är inte nödvändigt – gott även utan!

Lättbakade är de, ett plus i kanten sådär! ; )

Nu ska jag kila vidare men spana in receptet nedan så hörs vi snart igen!

LCHF-frallor med vallmo och ost (6 st)

50 gram smält smör
2 hela ägg
2 dl rysk yoghurt
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
0,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
0,5 dl riven ost
Frön till topping

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop äggen med yoghurten och rör till sist ner smöret. Blanda alla torra ingredienser (inkl osten) i en bunke och tillsätt detta till äggblandningen. Rör om ordentligt så att allt blandas och låt smeten stå i 5 minuter. Forma bollar med lätt fuktade händer och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Toppa med valfria frön och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och servera-


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “LCHF-frallor med ost och vallmofrön – gott frukostbröd!

 • Nina Wictorin

  Hej Hannah!

  Upptäckte din fina och inspirerande blogg idag när jag (som vanligt) satt och surfade efter ny matinspiration vid datorn 🙂 Jag är en obotlig foodie, som ständigt är på jakt efter nya idéer när det gäller matlagning. Driver egna matbloggen Najniskök sedan snart ett år tillbaka, och blir alltid lika glad när jag hittar andra duktiga bloggare att inspireras av. Dessutom äter jag enligt LCHF, och såg till min glädje att du har massor av smaskiga LCHF-recept på din blogg! Ska bli kul att laga sig igenom dina recept. Tack för inspirationen!

  Hälsar Nina

 • Mari Zander

  Misstänker att det ska vara 0,5 tsk salt istället för bakpulver?
  Ser lite konstigt ut med bakpulver två gånger 🙂
  Ska absolut göra dessa, tusen tack för receptet!