Saftigt LCHF-bröd med hasselnötsmjöl – lättbakat och gott! 1


IMG_6699

Hej vänner!

Helgen har gått i ett här och ögonen går väl snart i kors… Idag kör vi nog på med recept på en gång, det blir väl bra? : )

För ett par dagar sedan bakade jag ett gott LCHF-bröd men hasselnötsmjöl och eftersom att en del av er efterfrågat recept på detta så kommer det här! Lättbakat och gott, jag använde mig smörgås som underlag till en stor räksmörgås, riktigt gott!

Jag har en jääääättehög med recept och bilder så nästa vecka hoppas jag kunna spotta ut recept! Läckra grytor, mumsiga efterrätter och frasiga maränger står på schemat!

Håll tillgodo med brödet nedan tills vi hörs igen!

Hasselnötsbröd i långpanna

3 ägg
1,5 dl ljusa sesamfrön
1,5 dl hasselnötsmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk solrosfrön
1 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
1,5 dl riven ost

Gör såhär;

Sätt ungen på 200 grader.
Vispa upp äggen lätt i en bunke. Blanda samtliga torra ingredienser med osten och rör sedan ner äggen.
Bred ut degen, ca 1 cm tjock, i en mindre ugnsform täckte med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler under duk och servera som frukostbröd, underlag till räksmörgås eller liknande.

IMG_6710

Använd som frukostsmörgås eller exempelvis som underlag till räkmacka.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En tanke om “Saftigt LCHF-bröd med hasselnötsmjöl – lättbakat och gott!