LCHF-bröd med frön och kokos – snabba mackan! 1


Hej hej,

Tänkte att jag skulle delge er receptet på det LCHF-bröd jag bakade igår. Originalreceptet kommer från en LCHF-bilaga men jag gjorde om det något efter vad som passade här hemma.

Det är ett enkelt bröd som du snabbt rör ihop och sedan gräddas det i en långpanna och skärs upp i bitar när det svalnat.

I receptet nedan finns 1 dl kokosflingor med bland ingredienserna, och det ger en svag kokossmak. Om du inte gillar, eller tål kokos, går det självklart bra att ersätta den decilitern med någon annan frösort. Ta lite vad du har hemma och/eller tycker om. Jag valde att ha i en vanilg hushållsost men där kan du förstås också ta en annan ost med mer smak om du så önskar.

LCHF-bröd i långpanna  (10-12 bitar)

3 st ägg

3 dl riven ost

1 dl kokosflingor

1 dl pumpafrön

1 dl sesamfrön

1 dl solroskärnor

1 dl hela linfrön

Ev 0,5 tsk salt

Gör såhär;

Blanda ost och ägg i en bunke, rör om. Tillsätt samtliga frön och eventuellt lite salt och blanda ordentligt. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, gör brödet ca 1 cm tjockt. Grädda i ca 200 grader i 10-15 minuter tills det får fin färg.

Blanda ost och ägg i en bunke.

Tillsätt samtliga frön och eventuellt lite salt och rör om.

Häll smeten i en långpanna och bred ut så att den blir ca 1 cm tjock. Grädda i ca 10-15 minuter i 200 grader. Skär i bitar när brödet svalnat.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “LCHF-bröd med frön och kokos – snabba mackan!