Centerfyllda mördegskakor!


IMG_1387

Hej på er,

Nu är jag här igen! Något seg i kroppen förvisso efter helgens feberattack men absolut bättre så nu bara MÅSTE jag blogga – herregud det är ju nästan en vecka sen sist! Nej, ändring på det! : )

Jag tänkte att vi drar till med något sött på en gång! Dessa småkakor försvann i ett nafs sist vi hade gäster, supergoda! Min snart 5-åringa dotter hjälpte mig att baka dem – superlätta att göra för såväl stora som små.

Dessa kakor i mördegsliknande deg har jag fyllt med en centerkola – välj själv vilken chokladgodis du föredrar! Kanske en smaksatt dumlevariant?

Den här degen blandas enkelt ihop med elvisp och behöver bara kylas en kort stund – sisådär 10-20 minuter – innan du kan fortsätta baka. Se till att nypa ihop degen ordentligt kring chokladbiten så att inte fyllningen flyter ur. Och du, OM det händer så är kakan lika god ändå! (jag vet, för några av våra betedde sig på det viset ; ) )

Gott gott!

Centerfyllda kakor (ca 15-20 st)

15.20 st centerkolor
200 gram rumsvarmt smör
1,5 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker tills det blir pösigt. Fortsätt därefter att arbeta ner mjölet genom att vispa på låg hastighet till en smulig massa. Arbeta snabbt ihop den med händerna och kyl en kort stund.

Ta upp en bit deg och platta till den något. Lägg på en chokladbit och täck den. Rulla nu bollen i handen till en slät kula och lät på bakplåtspappersklädd plåt. Upprepa med samtliga och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på plåt.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.