Spindelkakor


Hej på er!

I butikerna trängs det nu Halloweenpynt, läskigt godis och stora pumpor. Halloween närmar sig och många tycker att det är roligt att fira denna högtid. Häromdagen svängde jag ihop en mördeg och jag och barnen hjälptes åt att baka spindelkakor, perfekt bakverk till temat och en mysig stund tillsammans.

Kakorna är väldigt lättbakade. Barnen fick dekorera helt själva. Jag hade några godisögon jag köpt för länge sen, Polly-godis till huvud och smält choklad till benen. Barnen fick själva göra benen, låt dem ”gå loss” och strunta i att det blir kladdigt, ojämnt och liknande. Lika fint oavsett!

Mördegsspindlar

200 gram smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl

Pollygodis
Ögon
Smält choklad

Gör såhär;

Nyp ihop samtliga ingredienser till degen, arbeta inte för mycket. När du fått ihop en deg, plasta in den och låt vila 20-30 minuter i kylen. Ta ut degen, forma till bollar och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Platta till dem något och göra ett hål (i storlek som en Polly) i mitten. Grädda i ca 10 minuter mitt i ugnen, 175 grader. Låt kakorna svalna en kort stund på plåten, lägg därefter en Polly i varje hål. Låt svalna och dekorera med choklad och ögon.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.