Frasiga pannkakor med mineralvatten! 2


IMG_1100

Hej på er!

Hur ofta är du och/eller familjen pannkakor? Pannkakor brukar gå hem hos både stora och små (även om min 3-åring förvisso fortfarande ratar det…) och jag tycker själv att det är jättegott, gärna tillsammans med sylt och grädde! Inget jag äter ofta men när jag väl äter det är det riktigt gott!

Det finns en del olika recept på både pannkakor och plättar här på bloggen (både vanliga och LCHF-varianter) men idag är det dags för ännu en variant! I den här pannkakssmeten har jag använt mig av kolsyrat vatten som gör pannkakorna lite extra frasiga, jättegott!

Servera den med valfria tillbehör, finns massor av gott man kan toppa sina pannkakor med!

Använd dig av kallt mineralvatten (naturell) och stek pannkakorna i smör!

Frasiga pannkakor

4 dl vanligt vetemjöl
2 krm salt
6 dl mjölk (använd gärna en fet variant)
3 hela ägg
2 msk smält smör
1 dl naturellt mineralvatten
Smör att steka i

Gör såhär;

Börja smälta lite smör och låt det svalna något. Blanda salt och mjöl i en skål. Vispa ner hälften av mjölken i mjölet till en klumpfri smet. Vispa ner resten av mjölken, och därefter äggen – ett i taget. Vispa till sist ner smöret och låt smeten stå ca 30 minuter.

Vispa ner mineralvattnet innan stekning. Lägg en liten klick smör i pannan och stek tunna pannkakor. Hur mycket smet du behöver beror på vilken typ/storlek av panna du använde dig av. Prova dig fram. Stek pannkakorna gyllenbruna och servera med valfritt tillbehör.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Frasiga pannkakor med mineralvatten!

 • Desirée Thonander

  Hej Hanna.
  Var det du som hade sidan all things green innan? Pannkaksreceptet ser ut som mitt favoritrecept därifrån. Använde det receptet flera gånger i månaden o jag hade receptet fastetsat i huvudet,tills sidan försvann… hahaha då svikta mitt minne o jag kände att alla mina framtida pannkakskvällar skulle bli flopp på flopp. Men… så såg jag detta … O visst är det samma 🙂

  • hannah Inläggsförfattare

   Hej!
   Det är inte jag som haft den tidigare men sicket sammanträffande! Detta recept har jag använt sen länge, sen favorit!

   Med vänlig hälsning
   Hannah