Dumlemuffins – gott gott med godis!


IMG_1422

Hej på er allihop!

Hoppas att ni alla får en härlig fredag! Här vaknade ett litet krassligt barn före 4 nu på morgonen så dagen började tidigt… Jag ska iofs ge mig iväg vid 6 för en intensiv dag i skolan men en timme till i sängen hade inte skadat ; )

Helgen har jag uppbokat med en massa trevligheter men jag hoppas att jag ska hinna laga lite god mat också, något jag tyvärr inte med så mycket på vardagarna just nu. Vad ska du laga i helgen? Något ”helgfavorit”?

Just nu tänkte jag bjuda er på ett kanonbra muffinsrecept, ett bra basrecept på saftiga muffins som du kan smaksätta på massor av olika sätt. Jag har valt vanilj i smeten och så har jag stoppat ner dumlekolor i formarna – ett mycket god kombination! Stoppa ner ditt favoritgodis eller smaksätt smeten med citron, choklad eller något annat smaskigt! 🙂

Jag bakar mina i muffinsplåt med pappersformar i men självklart går det bra utan plåt. Ta då gärna dubbla formar så brukar muffinsen inte flyta ut lika lätt.

Dumlemuffins! (ca 12 st)

125 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
(du kan också göra chokladmuffins genom att tillsätta 2 msk kakao i de torra ingredienserna)
En påse dumlekolor

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda smör och socker med elvisp så att det blir pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör om till en jämn smet. Rör samman alla torra ingredienser i en bunke. Häll ner smeten i äggblandningen och vänd om försiktigt så att allt blandas.

Fördela smeten i muffinsformar, stoppa ner två dumlekolor i varje muffins och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Känn med sticka så att de är torra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.