LCHF-bröd med keso, hasselnötter och chiafrön!


IMG_2602

Hej på er,

Just nu är jag verkligen ofantligt dålig på att blogga, tiden bara springer iväg men nu har jag så himla många bra recept på lager att jag måste börja blogga innan minnet på datorn svämmar över! ; )

För ett par dagar sedan la jag upp en bild på Facebook och ni är många som efterlyst receptet så det kommer här!

Detta brödet är en LCHF-variant, jag har utgått från ett gammalt recept som finns på bloggen (som i grunden är hämtat från 56kilo.se) men den här gånger gjorde jag om det lite och tillsatte hackade hasselnötter och chiafrön – det blev supergott! Kanon ihop med ett gott pålägg som frukostmacka eller till mellanmål!

Lättbakat är det också, det gillar jag!

Kesobröd med hasselnötter och chiafrön (ca 8 bitar)

3 ägg
125 gram naturell keso
5 msk kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
3 msk vetekli (kan uteslutas om du vill göra brödet mer strikt)
3 msk hackade hasselnötter
1-2 msk chiafrön
3 tsk bakpulver
2 msk smält kokosfett
1/2 krm salt

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa ägg och keso ganska slätt. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt äggblandningen och kokosfettet. Rör om ordentligt.
Lägg över smeten på en bakplåtspappersklädd liten plåt och platta ut den, fukta gärna händerna med lite kallt vatten. Det är lagom om brödet är ca 1-1 1/2 cm tjock.
Grädda i 200 gradder i ca 15 minuter, tills brödet fått fin färg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.