Björnbärspaj med vit choklad och mandelsmultopping!


IMG_3620

Hej på er allihop,

Nu är jag här igen, redo med ett nytt recept! Jag älskar hösten, och nu börjar faktiskt sommaren lida mot sitt slut – på riktigt… Vindarna är något svalare, löven börjar så smått skifta färg och det finns helt plötsligt en anledning till att plocka fram lite levande ljus mot kvällen till.

Och självfallet älskar jag ju allt som hösten har att erbjuda i matväg – frukt, grönt och bär! Idag tar jag vara på härliga björnbär och förvandlar dem till en söt liten paj!

Här hemma är smulpaj en favorit men det här versionen är något annorlunda, men jättegod! Vill du inte använda mandeltoppingen går det fint att lägga på en vanlig smuldeg över bären.

Servera med hemgjord eller färdig vaniljsås/vaniljvisp. Vill du göra din egen finns recept här! Eller här! : )

Den här gången gjorde jag pajen i mindre portionsformar men du kan lika gärna göra det i en vanlig, större pajform. No problems! : )

Björnbärspaj med vit choklad och mandeltopping

Ca 5 dl björnbär, det ska täcka formen
3 msk strösocker
2 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
75-100 gram vit choklad
250 gram mandelmassa
100 gram smör
1,5 dl vetemjöl
Smör till formen

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader, jag hade inte varmluft.
Smörj en pajform med smör. Blanda bär med socker, potatismjöl och vaniljsocker, häll över i formen. Hacka chokladen och strö över bären.

Nyp ihop mandelmassa, smör och vetemjöl och fördela över bären. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, tills pajen fått fin färg. Låt svalna något och servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.