Hallonrutor med flagad mandel


Hej på er,

Idag tänkte jag att ni skulle få ett recept på en supergod hallonkaka!

Den här mjuka kakan görs i långpanna och är superenkel att göra. Det är lätt att byta ut hallonen mot exempelvis blåbär eller några andra goda bär. Jag toppade min kaka med flagad mandel men det går bra att utesluta om du skulle vara allergisk eller liknande.

Servera gärna kakan med en kula glass så har du en snabb men god dessert att bjuda på.

Hallonkaka med flagad mandel

150 gram smält smör
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl bär
Ca 50 gram flagad, gärna rostad mandel

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.
Häll smöret i en bunke, rör ner socker och ägg, ett i taget. Rör till sist ner de torra ingredienserna. Klä en bakplåtspappersklädd form/panna som är ca 30×20 cm och häll ner smeten där i. Toppa med bär och flagad mandel. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, känn efter så att kakan är torr.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.