Knäckig hallonpaj med vaniljsås


hallonpaj

Hej på er!

Här skiner solen, härligt att våren äntligen kommit! Igår var jag i Stockholm på ett spännande möte som jag verkligen hoppas på, vi får väl se vad det resulterar i. Uppdaterar er!

I helgen när vi firade sonen som fyllt 4 så skippade vi tårta och istället serverade vi paj till fikat. Den här gången blev det en hallonpaj med knäckigt täcke, jättegott och hela pajen tog slut fortare än kvickt! Servera gärna med en klick glass eller vaniljsås. Om du vill prova att göra egen vaniljsås så finns här ett par olika alternativ; fluffig och god och en varmvispad variant.

Pajen är superlätt att göra och i somras gjorde jag den med rabarber som också var jättegott. Prova dig fram! Smeten görs i en och samma kastrull så du slipper massor av disk, det är ju en fördel! : )

Knäckig hallonpaj (6-8 portioner)

Smord form
Hallon så att det täcker bottnen
1-2 msk potatismjöl
3-4 msk strösocker
200 gram smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl grädde

Gör såhär;

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med smör och häll över hallon så att de täcker bottnen. Strö över potatismjöl och den mindre mängden socker och rör om.

Blanda ihop smeten genom att smälta smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser och blanda ihop till en smet. Bred det över hallonen och grädda i ca 15-20 minuter tills täcket fått fin färg. Låt svalna så att täcket blir knäckigt och servera med glass eller vaniljsås.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.