Pankopanerad kycklingfilé – frasigt värre! 1


IMG_7491

Hello,

Ett tag sen sist! Jobbar massor just nu så tiden i köket är lite begränsad fast denna helgen har jag faktiskt pysslat ihop en hel del smarrigheter som jag ska bjuda er på snarast möjligt!

Idag tänkte jag faktiskt att det var dags för ett litet ”mat-recept”, kakor är söta men inte kan jag bara komma med sötsaker hela tiden : )

Barnen här hemma gillar chicken nuggets men jag är ju inte sådär fasligt förtjust i dessa processade små matbitar så jag gör gärna en egen variant hemma. Man kan använda ströbröd till paneringen men idag blev det pankopanering, ett kinesiskt ”ströbröd” som blir riktigt frasigt och gott! Att panera i kokosflingor är också jättegott om man gillar kokos.

Det hela är mycket enkelt; toppa kycklingbitarna i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och sedan i valfri panering. Bra va? Jag valde att tillsätta lite salt och peppar i mjölet för lite extra smak. Servera gärna med ris, nudlar eller potatis. Sweet-chilisås är förstås också väldigt gott till!

Pankopanerad kyckling (4 portioner)

800 gram kycklingfilé
1 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
2 dl pankoströbröd
Salt och peppar
Smör och olja
Valfritt tillbehör

Gör såhär;

Fördela mjöl, ägg och panering i tre olika skålar. Skär kycklingfileérna i valfria bitar. Doppa varje bit i mjöl, därefter i ägg och sist i panering. Lägg på tallrik.

Jag stekte/friterade mina bitar i en klick smör och rikligt med olja (så att det täckte halva biten) tills de fick fin färg på båda sidorna och sedan lät jag de gå klart i ugnen i ca 10 minuter i 220 graders värme. Har du mindre bitar kan de bli klara redan i pannan – prova dig fram. Servera med valfritt tillbehör!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Pankopanerad kycklingfilé – frasigt värre!