Toscakaka med mazarinbotten!


IMG_7626

Inlägget är publicerat i samarbete med Bagaren och Kocken och innehåller sponsrade länkar!

Hej hej!

Har ni haft en härlig valborg? Det har jag, jobbade hela dagen igår men ledig idag – så skönt! Har spenderat dagen i trädgården, röjt, grillat korv och hållt på. Om du är sugen på att baka egna korvbröd till sommarens grillningar ska du hålla utkik i helgen, det kommer ett toppenrecept på detta snart!

Förra helgen diskuterade maken och jag diverse blandade bakverk och då kom han på hur gott det är med mazariner. Gillar du också det? Jag är ett stort fan av tosca och tyckte att det vore toppen att kombinera dessa smaker! Detta receptet kommer ursprungligen från ”Hembakat”-tidningen men har, precis som vanligt, gjort om liten utefter vad jag hade hemma att tillgå.

Denna supergoda kaka har en saftig och ganska tung mazarinliknande botten och är toppad med en knäckig toscasmet med mandelspån och sirap. Så himla gott!

Dags att baka i helgen kanske? Prova denna! Jag bakade i avlång form.

Toscakaka med mazarinbotten

Botten

225 gram mandelmassa
100 gram rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 st hela ägg
1 dl vetemjöl
Rivet skal från 1/2 citron

Toscasmet

200 gram mandelspån
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
0,5 tak vaniljsocker
1 msk smör

Gör såhär;

Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan grovt och blanda med smör så att du får en jämn smet. Tillsätt äggen ett i taget och rör om mellan varje. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Häll ut smeten i en avlång brödform som rymmer 1 1/2 liter, klä den med bakplåtspapper först. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.

Under tiden förbereder du toscasmeten. Blanda grädde, sirap, socker och vaniljsocker i en kastrull och låt koka upp. Låt den puttra någon minuter under omrörning, dra av från plattan och rör ner smör och mandelspån. Bred detta över kakan efter ca 25 minuter och grädda i ca 5 minuter till så att kakan får fin färg.

Låt kakan svalna i formen, servera!

Inlägget är publicerat i samarbete med Bagaren och Kocken och innehåller sponsrade länkar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *