Pulled pork – långkok med äpple och heta smaker!


pulledpork

God morgon,

Snart dags att bege mig till jobbet men tänkte att jag hinner smita inom här först! Som ni ju kanske redan vet är det ”äppelvecka” den här veckan på bloggen och idag är det dags att dra fram en gammal favorit!

Den här maträtten går att variera i oändlighet. Pulled pork är ju ett stycke kött man tillagar läääänge i ugnen och sedan drar man isär det med gafflar och äter lite hur man vill. Den här gången har jag smaksatt köttet med äpple och chili, riktigt gott med både hetta och sötma!

Vilket är ditt favoritrecept på pulled pork?

Pulled pork med äpple och chili

1 kg hel fläskkarré
2 dl ketchup
0,5 dl koncentrerad äppeljuice
Chilisås efter tycke och smak
2 tsk spiskummin
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk paprikapulver
3 msk kalvfond
2 msk farinsocker
Salt och peppar

Gör såhär;

Koka ihop alla ingredienser i en kastrull, rör om då och då. Lägg köttbiten i en ugnsform och häll över såsen. Täck formen med folie och låt köttet stå inne i gärna 6-7 timmar i 125 graders värme. Ös köttet då och då. Låt stå ett par minuter och dra sedan isär det med gafflar. Servera med valfritt tillbehör.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *