Pulled pork med äpple, chili och vitlök!


IMG_2639

Hej på er,

Jag tänkte att det var dags för ett gott recept på pulled pork! I den här varianten har jag använt kryddor som chili, vitlök och äpple och det blev SÅ gott och saftigt. Pulled pork är ju väldigt smidigt att det – det klarar sig självt länge i ugnen och köttet blir så mört att det faller isär sådär riktigt smaskigt…

Servera med färska grönsaker, en god sås och kanske ett gott bröd! På bilden ser du ett hemgjort tortillabröd, recept finns här!

Pulled pork med äpple och chili

1 kg hel fläskkarré
2 dl ketchup
0,5 dl koncentrerad äppeljuice
Chilisås efter tycke och smak
2 tsk spiskummin
0,5 tsk cayennepeppar
0,5 tsk paprikapulver
3 msk kalvfond
2 msk farinsocker
Salt och peppar

Gör såhär;

Koka ihop alla ingredienser i en kastrull, rör om då och då. Lägg köttbiten i en ugnsform och häll över såsen. Täck formen med folie och låt köttet stå inne i gärna 6-7 timmar i 125 graders värme. Ös köttet då och då. Låt stå ett par minuter och dra sedan isär det med gafflar. Servera med valfritt tillbehör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.