Hemgjorda, enkla pitabröd!


IMG_2070

Hej på er!

Brasan är tänd, frukosten intagen och snön öser ner! Det har snöat hela natten här i Skåne och så här mycket snö har det inte kommit i samma veva på flera år! Massor!

Barnen leker så jag tänkte passa på att utnyttja det lilla lugn som finns och lägga upp ett recept till er! Dessa pitabröden gjorde jag redan för någon månad sen men nu är det dags att publicera dem!

Ni vet ju att jag gillar att laga saker från grunden och bröd är ju en sån grej som oftast är ganska lätt att göra själv! Förvisso kan det ta lite tid med jäsning osv men nybakat bröd är ju så galet gott!

Vi åt pitabrödet med pulled chicken, sallad, en stark vitlökssås samt rostad lök.

Pitabröd

25 gram färsk jäst
5 dl vatten, 37 grader
3 msk olivolja
3 msk strösocker
0,5-1 tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke och tillsätt därefter vatten, lös upp jästen. Tillsätt olja, salt, socker samt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, gärna i maskin. Låt degen jäsa under duk i ca en timme.

Ta upp på mjölat bakbord, dela i ca 16 delar och forma till platta kakor. De behöver inte jäsa igen innan det är dags för ugnen utan grädda mitt i ugnen i ca 4-6 minuter på 225 graders varmluft. Låt svalna och skär en skåra för fyllning.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.