Klassisk knäck – grundrecept 1


IMG_2554

Inlägget är publicerat i samarbete med Bagaren och Kocken och innehåller sponsrade länkar!

Halloj på er!

Knäck är ju verkligen ett riktigt klassiskt julgodis så självfallet måste jag uppdatera er med grundrecept på just detta!

Det är inte speciellt svårt att göra knäck men tänk på att smeten är VARM! Akta fingrarna! Häll upp i formarna och låt stelna. Jag har tyvärr märkt skillnad på olika formar, överlag har mönstrade formar fått smeten att bubbla sig medan vita formar funkar fint. Skumt! Värt att testa vidare på. Försöker att hålla mig till ofärgade formar om de är i papper.  Silikonformar funkar också fint, exempelvis sådana röda. Eller kanske en aluminiumvariant?

Smaksätt gärna knäcken efter tycke och smak! Pepparkakskrydda, hackade nötter, apelsinskal, choklad, polkagris, pistage mm – bara fantasin sätter stopp!

Grundrecept knäck

2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap

Gör såhär;

Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp. Låt koka utan lock på strax över medelvärme – rör om då och då så att inget bränns. Gör ett kulprov eller ännu hellre, använd dig av en termometer och ta av kastrullen från plattan när smeten nått 124-126 grader, beroende på hur hård du vill ha din knäck. Häll genast upp i formar, låt stelna och förvara sedan lufttätt i kyl.

Inlägget är publicerat i samarbete med Bagaren och Kocken och innehåller sponsrade länkar!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Klassisk knäck – grundrecept