Klassisk sockerkaka med frisk apelsin


sockerkaka1

Inlägget är publicerat i samarbete med Bagaren och Kocken och innehåller sponsrade länkar!

Halloj på er, Hoppas att veckan börjat bra! Jag har varit ledig med kidsen idag och de vill allt som oftast baka något när vi är hemma – jag är ju som ni förstås aldrig sen att hänga på! : ) Idag blev det en klassisk sockerkaka, det är ju faktiskt så himla gott! Jag smaksatte den med apelsin men någon annan citrusfrukt, kakao eller annat är också gott att ha i. Om du inte vill smaksätta med något så hoppas du bara över apelsinen. Servera kakan som den är eller blanda ihop en liten glasyr med hjälp av florsocker och en skvätt vatten. Baka i en kul sockerkaksform så blir det extra trevligt!

Sockerkaka
2 hela ägg
2 dl strösocker
50 gram smör
1 dl mjölk
3 msk apelsinsaft
Skal från 1 apelsin
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär; Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret, låt svalna något och tillsätt mjölk, apelsinsaft och finrivet skal. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd försiktigt ner vätskeblandningen och vänd till sist ner de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen. Grädda kakan i ca 25-30 minuter, känn med sticka så att den är torr. Stjälp upp på fat och låt svalna under duk.

sockerkaka2

Inlägget är publicerat i samarbete med Bagaren och Kocken och innehåller sponsrade länkar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *