Fluffiga hamburgerbröd med hemlig ingrediens!


hambo

Hallojsan,

Jag tänkte fortsätta att lägga upp recept från vår goda hamburgertallrik vi åt förra helgen.

Ett gott bröd till en burgare är himla viktigt ändå, det kan inte alls vara för tungt och kompakt utan fluffigt med härlig yta och god smak. Detta brödet blev fantastiskt gott, precis så som jag vill ha det i både smak och konsistens!

Om du inte provat att göra egna bröd förut så bör du absolut testa! Visst tar det lite extra tid men det är väl värt det. Detta bröd innehåller potatismospulver – ger både fin smak och konsistens. Skulle du inte ha det hemma går det bra att ersätta mängden med vetemjöl istället.

Fluffiga hamburgerbröd (ca 12-15 st)

40 gram färsk jäst
5 dl mjölk
1/2 dl potatismospulver
1 tsk salt
2 msk strösocker
1 helt ägg
50 gram smör
Ca 9 dl vetemjöl special (jag använde Manitoba Cream)
Ev sesamfrön och lite mjölk till topping

Gör såhär;

Smula jästen i en bunke. Värm smör och mjölk i kastrull, blandningen ska nå 37 grader. Tillsätt över jästen och rör så att jästen löses upp. Tillsätt ägg, socker, salt och potatismospulver. Arbeta in mjölet lite i taget, det ska bli en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om du tycker att det behövs. Låt degen jäsa övertäckt i ca 50 minuter.

Ta ut på mjölat bakbord. Knåda degen något, dela upp och forma till hamburgerbröd. Låt jäsa övertäckt på bakplåtspappersklädd plåt i ca 30 minuter. Pensla med mjölk och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, 225 graders värme. Låt svalna.

hambo2

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *