Finfina polarkakor – barnens favorit!


polar1

Hej hej,

I förra veckan hade jag barnen hemma en dag och eftersom att frukostbrödet var slut så fick vi hitta på ett snabbakat men jättegott bröd – polarkakor!

Barnen älskar dessa ljusa, mjuka och tunna kakorna, perfekt till mellis eller frukost med lite smör och ett gott pålägg. Ett glas mjölk till och allt är som det ska!

Kavla gärna ut dem tunt så att kakorna inte blir för tjocka, då kan man äta dem som de är utan att dela på dem. Baka dem gärna på hög värme och låt svalna på galler.

Polarkakor (ca 15 st)

50 gram färsk jäst
50 gram smör
5 dl vatten
4 msk ljus sirap
1/2 tsk salt
8 dl vetemjöl
8 dl rågsikt

Gör såhär;

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vatten och värm till ca 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt sirap och salt och arbeta in mjöl och rågsikt efterhand. Blanda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i mindre delar och kavla ut till tunna kakor. Nagga. Låt jäsa övertäckta i ca 10 minuter. Grädda i 4-5 minuter i 250 gradera värme. Låt svalna på galler.

polar2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *