Rosa chokladägg fyllda med vit tryffelfyllning


agg1

Inlägget är publicerat i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!

Heeej!

Härligt med en solig tisdag! Älskar att våren här är!

Jag tänker fortsätta med att lägga upp godsaker här inför påsken så mycket jag bara hinner. Tur att det är lika gott efter påsk också så att du kan testa allt framöver även om du inte hinner allt till helgen 🙂

Det är dags för godis igen tänkte jag! Formarna jag använt kommer härifrån, jag tycker att silikonformar är då himla enkla att använda sig av. Här har jag använt en rosa choklad men det går fint med vilken man än har.

Jag valde att försöka experimentera lite genom att använda olika chokladsorter till skalet men de tär lite klurigt och helt valfritt. Vill du prova dig fram så smälter du lite choklad, fyller i formen och låter stelna innan du ”häller i” nästa färg.

Äggen kan du fylla med vad du vill egentligen men eftersom att jag hade vit chokladtryffel-smet över sedan ett annat projekt (recept kommer) så använde jag det. Fyll med choklad, tryffel eller någon mousse.

Gott gott! Vem vill INTE ha dessa i sitt påskägg? ; )

Chokladfyllda tryffelägg

Valfri choklad till skal

300 gram vit choklad
1 dl grädde
25 gram smör
Ev 1 msk pressad lime eller citron

Gör såhär;

Börja med skalet. Smält chokladen över vattenbad och fördela i formen. Pensla i chokladen, eller fyll hela ägg och vänd det upp och ner så att överflödig choklad faller ur. Kyl. (vill ha de ägget i olika färger får du göra pilljobbet i etapper och kyla mellan varje lager)

Koka upp grädde och smör under omrörning i en kastrull. Tillsätt finhackad vit choklad och rör med slickepott eller liknande till en slät smet. Tillsätt smaksättning om du önskar. Tryffelsmeten ska hällas i en skål och bör stå i kyl ca 2 timmar om du vill forma den till små kulor. Jag lät dock min svalna av och hällde ner i äggen innan den blev för stel. Det som blir över kan du förvara i kyl och servera separat. Låt stelna i kyl och tryck sedan ut ur formen.

Inlägget sker i samarbete med kitchentime.se

agg2

Inlägget är publicerat i samarbete med KitchenTime och innehåller sponsrade länkar!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0 tankar om “Rosa chokladägg fyllda med vit tryffelfyllning